Få op til 4500,- kr i fly kompensationRettigheder ved flyforsinkelse og aflysning

Som passager har du en række rettigheder ved flyforsinkelse, overbookede fly og aflyst fly. Heriblandt ret til fly kompensation. Disse rettigheder er fastlagt ved en EU forordning og kan blive modificeret af domstolene over tid. For at være sikker på, at du har styr på dine rettigheder, bør du enten sætte dig grundigt ind i reglerne eller få hjælp af en ekspert.

Er flyvningen omfattet af EU forordningen?

EU forordningen omfatter regler for erstatning ved flyforsinkelse, men ikke alle flyvninger er omfattet. Det afhænger af om du har fløjet med et EU selskab fra en lufthavn i EU eller til en lufthavn i EU. Hvis du er i tvivl, kan du frit oprette en sag for at undersøge om du har krav på erstatning.

Erstatning ved flyforsinkelse – hvor meget kan jeg få?

Størrelsen af erstatningen ved flyforsinkelse afhænger af afstanden på flyvningen og varigheden af forsinkelsen. Du kan kun få erstatning, hvis forsinkelsen ikke skyldes “usædvanlige omstændigheder”. Herunder er en oversigt over, hvad du kan få i kompensation ved forskellige flyvninger og forsinkelser:

Flyvning under 1.500 km:

  • Efter 2 timers forsinkelse: Forplejning, 2 gratis telefonopkald/e-mails, hotelophold og transport (hvis nødvendigt).
  • Efter 3 timers forsinkelse: Ovenstående samt kompensation på ca. 1800,- kr.
  • Efter 5 timers forsinkelse: Refundering af flybilletten eller delvist hvis denne ikke benyttes.

 

Flyvning mellem 1.500 – 3.500 km:

  • Efter 3 timers forsinkelse: Forplejning, 2 gratis telefonopkald/e-mails, hotelophold og transport (hvis nødvendigt), samt kompensation på 400 Euro.
  • Efter 5 timers forsinkelse: Refundering af flybilletten eller delvist hvis denne ikke benyttes.

Flyvning Over 3.500 km:

  • Ved en forsinkelse på 3 timer: Passagerne vil få forplejning, 2 gratis telefonopkald/e-mails, hotelophold og transport hvis det er nødvendigt, samt en kompensation på ca. 2200,- kr.
  • Ved en forsinkelse på 4 timer: Passagerne vil få forplejning, 2 gratis telefonopkald/e-mails, hotelophold og transport hvis det er nødvendigt, samt en kompensation på 4500 kr.
  • Ved en forsinkelse på 5 timer eller mere: Passagerne vil have mulighed for at få refundering af deres flybillett helt eller delvist, hvis den ikke benyttes. Bemærk venligst, at kompensationen på kun 2200,- kr. gælder for de forsinkelser, der er mellem 3 og 4 timer, da længere flyrejser ofte medfører større usikkerhed i rejsetiden.

Er du klar til at få din kompensation for forsinket fly?

Vi kan hjælpe dig lave din ansøgning hurtigt, nemt og gratis.
Søg i dag og så får du pengene indbetalt på din konto i løbet af få dage.