Få Aflyst fly kompensation når du ikke kunne komme afstedHvis du oplever en flyaflysning, kan det sætte dine rejseplaner i stå, men det er vigtigt at kende dine passagerrettigheder for at få din rejse til at bevæge sig fremad.

Hvis dit fly uventet bliver aflyst, kan du være berettiget til erstatning ved aflyst fly, især hvis du rejser til eller fra Den Europæiske Union.

For at sikre, at du kan få aflyst fly kompensation, skal du gemme dit boardingkort og andre rejsedokumenter. Spørg også flyselskabet om årsagen til aflysningen, og bed om en alternativ flyrejse eller refusion. Husk også at notere ankomsttiden på din endelige destination, og bed flyselskabet om at betale for måltider og forfriskninger, hvis du er tvunget til at vente i lufthavnen længere end planlagt. Det kan også være muligt at få erstatning ved forsinket fly.

Det er vigtigt ikke at skrive under på eller acceptere nogen tilbud, der kan tage dine rettigheder fra dig, såsom rejsekuponer eller andre gratisydelser. Hvis du ikke kan flyve til din destination før næste dag, skal flyselskabet dække rimelige udgifter til indkvartering og transport til og fra lufthavnen. 

Endelig er det vigtigt at gemme dine kvitteringer, hvis du får ekstra udgifter på grund af aflysningen, da disse kan hjælpe dig med at få erstatning. Du kan finde alle detaljer om EU-flyaflysninger og læse mere om dine flypassagerrettigheder og se, om du er berettiget til erstatning ved aflyst fly ved at klikke her.