Er din flyrejse blevet aflyst?

Sådan gør du ved aflysning af rejse - du kan få kompensationFlyselskabet er i udgangspunktet ikke forpligtet til at skaffe alternativ befordring, eller at kompensere for evt. tab.

Der er en række betingelser der skal være opfyldt før du kan få kompensation for forsinket fly.

Her er en række råd, der er gode at iagttage før rejsen planlægges:

  • Undgå så vidt muligt rejser bestående af ”connecting flights”. Rejser bestående af flere ruter bør købes direkte hos ET flyselskab, eller hos en rigtig rejsearrangør, der er dækket af loven om pakkerejser.
  • Køber du billetterne hos en af de mange billetformidlere, der findes online, har du i realiteten købt en rejse for hver lufthavn du lander i. Bliver blot en enkelt af afgangene aflyst, kan hele rejsen være i fare, og billetformidlerne har ikke pligt til at refundere billetterne for de afgange, som ikke er påvirket. Det kan imidlertid blive rigtigt dyrt at skaffe en alternativ afgang, der passer med dine øvrige billetter, og du vil oftest blive pålagt store gebyrer for ombooking.
  • Køb helst din flyrejse direkte hos flyselskabet. Mange online-udbydere af billetter har gode tilbud, men kan være langt vanskeligere at komme i kontakt med, hvis dele af rejsen aflyses. Selv hvis billetterne er lidt dyrere hos flyselskabet, bør man tænke sig grundigt om, inden man satser på at købe hos såkaldte billetformidlere.

HVIS en eller flere dele af rejsen bliver aflyst:

  • Undersøg selv om der findes alternative ruter. Hverken flyselskaber eller billetformidlere vil nødvendigvis tilbyde dig det bedste eller billigste alternativ. Da de såkaldte ”ombooking-gebyrer” ofte løber op i flere hundrede kroner per passager, kan det sommetider være billigere simpelthen at købe alternativet selv.
  • Visse selskaber vil forsøge at udnytte situationen til at opkræve gebyrer, fordi alternativet er at opgive hele rejsen. En ombooking er dog ikke en garanti for samme rejse, eller for at den nye rejse ikke aflyses med flere gebyrer til følge. Flypenge oplever ofte kunder, der har fået aflyst ombookinger flere gange, så pengene alligevel er spildt.
  • Vær opmærksom på alternative tilbud. Både flyselskaber og billetformidlere vil sommetider tilbyde gavekort med højere pålydende værdi fremfor at refundere dit køb. Gavekort kan være underlagt andre betingelser og regler, der gør det sværere at udnytte beløbet. Kortet skal bruges hos samme selskab og ofte indenfor et år. Overvej grundigt, om du faktisk får brug for gavekortet. Hvis ikke, bør du fastholde dit krav om refusion af billetprisen.

Vil du gerne at vi hjælper dig med at undersøge om du kan få kompensation for dit aflyste fly?

Det er nemt og hurtigt at ansøge – og helt gratis.